Parterapi

Ønsker I mere konstruktive samtaler fremfor mange tilbagevendende konflikter?

Har I svært ved at forstå og møde jeres forskellige behov?

Er det vanskeligt at få parforholdet på fode igen efter mange år med små børn?

Kom tættere på hinanden og lad jer nære af kontakten.

 ” PARTERAPI ER FOR ALLE PAR, DER ØNSKER AT UDFORSKE OG UDFOLDE KÆRLIGHEDEN 

– BÅDE NÅR DEN GØR ONDT OG NÅR DEN BLOMSTRER “


Tør du stå helt uden forsvar?

Vores partner er nok den relation, vi forventer mest af. Vi har en forventning om, og et ønske om, at kende hinandens yderside og inderside, være hinandens soulmate og kilde til lykke. Vi ønsker at være sårbare og blive holdt. vi ønsker at være stærke og blive støttet og mødt stærkt.

Det kræver virkelig stor relationskompetence at leve op til denne drøm. Det kræver et stort selvværd, en dyb integritet og træning i følelsesmæssig intelligens!

Ikke mindst, er det det vi ofte forventer af os selv og hinanden. At netop vi to kan gennemgå og overleve alt sammen. Når det ikke lykkes er det nemt at miste modet og troen på den eneste ene.

Relationskompetence er bare ikke noget, der kommer af sig selv. Vi kommer ind i parforholdet med et helt korps af forskellige mønstre, oplevelser og erfaringer, som vi hver især har med os fra vores barndom. Meget af denne bagage ligger helt ubevidst lejret og kommer først rigtigt til syne i vores allernæreste relationer.

Vi stiller store krav til vores parforhold idag. Ligesom der stilles store krav til os som individer. Vi er tit ikke bundet af at blive sammen af økonomiske og status-mæssige årsager. Det er almindeligt at leve som single og vi bliver ikke udstødt af samfundet og familien, hvis vi vælger at skilles. Det kan nærmest være svært at få øje på ulemperne. Det giver parforholdet hårde betingelser, fordi kærligheden er en følelse, ligesom andre følelser, som er dynamisk og foranderlig. Den opstår med forskellig intensitet, og netop derfor har den ikke samme intense påvirkning af os hele tiden og altid. Det betyder, at der er perioder i et længerevarende parforhold, hvor andre følelser og perspektiver må i spil. Viljen, håbet og ønsket må frem i et større, dybere afsæt, for at bære parforholdet igennem svære tider. Der findes ikke et parforhold uden modpoler, uden forskellige dynamikker og spændinger. Det er her vi finder gnisten. Dog kan polerne komme for langt fra hinanden og gnisterne tænde for store flammer, og da er det svært selv at finde tilbage til en sund balance. Det kræver ofte professionel støtte at genfinde eller ny-opfinde en sund og kærlig balance.

Når I vælger at gå i parterapi, åbner muligheden sig for at lære hinanden at kende på et dybere plan. Kampen om at få det som vi forventer og er trygge med, skiftes ud med lysten og modet til at lære hinanden at kende.

Vi er forskellige individer og forskellighed er ikke lig med dårligt match og skænderier, men vækstvilkår for hjertekontakt og udfoldelse.